dinsdag 13 oktober 2009

Notulen van de VVE vergadering van 8 oktober 2009

Beste bewoners,



Donderdag 8 oktober is er bewonersvergadering/ Vereniging Van Eigenaren vergadering geweest. Helaas waren er deze keer niet zo veel huiseigenaren gekomen en dat terwijl er een aantal belangrijke beslissingen zijn genomen. Daarom al vast nu het verzoek om volgende keer (februari/maart 2010) zo veel mogelijk te komen; bovendien een leuke manier om je buren uit een ander portiek te leren kennen!



Schilderen

Besloten is om de portieken en de bergingen te laten schilderen. Zowel de trapleuningen, de kozijnen/ deurposten als de deuren. Unaniem is afgesproken dat de kleur groen wordt, zodat al het schilderwerk dezelfde kleur en uitstraling krijgt. Ook worden de onderkanten van de trap gewit. Om te voorkomen dat het schilderwerk binnen de korte keren beschadigd, is het van belang dat (als alles weer staat te blinken) mensen niet met hun sleutelbos over de trapleuning gaan of toestaan dat hun kinderen de onderkant van de trap bekliederen. Hou daarom ook bij verhuizingen rekening met de leuningen en voorkom beschadigingen.

Het zou zonde zijn van ons budget als we al snel opnieuw moeten schilderen.

Deze werkzaamheden gebeuren in de wintermaanden. Het voorstel is om per portiek een contactpersoon aan te wijzen die voor de schilders kan opendoen. En natuurlijk moeten we iets regelen als de voordeuren en kelderdeuren open moeten staan. Heeft iemand een reserve voordeursleutel voor mij over van zijn portiek (1, 3 en 4)?

Volgend jaar zomer wordt er de waterkant geschilderd. In februari/maart wordt daar op de vergadering over beslist. Ook zal er dan een principebesluit worden genomen dat vastgelegd zal worden in het nieuwe Huishoudelijk Reglement over het vervangen van kozijnen of plaatsen van dubbel glas door individuele bewoners.



Weblog

Op http://paramaribostraat-leiden.blogspot.com is het nieuwe weblog te vinden van onze straat. In de linkerkolom staat er de mogelijkheid om een e-mail abonnement te nemen zodat men automatisch in de eigen mailbox nieuwe berichten vindt. Zelf nieuwe berichten plaatsen? Mail mij dan op wytzia@yahoo.com. Misschien handig bij het verkopen van je huis want iedereen kan dit lezen. Willen jullie dat weblog meer gebruiken voor privé berichten dan kan ik het ook alleen toegankelijk maken voor bewoners die hun e-mail adres geven.



Huishoudelijk Reglement

Op het nieuwe weblog staat het ontwerp van het nieuwe Huishoudelijk Reglement. De afspraak die we in de vergadering gemaakt hebben, is om dat door te lezen en eventueel commentaar er onder zetten (let op: kan ook de buitenwacht lezen). Mij mailen kan ook. In de volgende vergadering in 2010 wordt het uiteindelijke resultaat bekrachtigd. Let wel: er is niet heel veel veranderd maar het is nodig dit reglement te actualiseren en soms wat te verduidelijken. Wat mensen vanzelfsprekend vinden kan heel erg verschillen per individu.


"Flat-schrob-dag"

De schoonmakers maken schoon volgens het beschikbare budget en de gemaakte afspraken. Dit betekent: GEEN grote schoonmaak maar het 2-wekelijks bijhouden van het portiek (vegen en moppen). Omdat er veel klachten zijn over het schoonhouden is afgesproken dat er voor de volgende vergadering een aantal offertes worden opgevraagd.

Los hiervan is het idee geopperd om met zijn allen een “flat-schrob-dag” te houden op een zaterdag zodat de trappen grondig schoon worden gemaakt: met groene zeep schrobben, de bergingen vegen en ragen, de deuren afnemen en de ramen lappen. Dit hoeft geen maandelijkse actie te zijn. Aangezien het nu al lang niet goed schoongemaakt is knapt het waarschijnlijk al op van een jaarlijkse beurt. Span je daarom even in en maak een afspraak met je buren voor een gezamenlijke schoonmaakactie! Dan kunnen we gelijk de tuin van zwerfvuil ontdoen.

Ik denk dat dit een goed idee is en hoop dat iedereen enthousiast genoeg is om tegelijk de handen uit de mouwen te steken: het kost misschien een uurtje per persoon en wie niet/wil of kan is misschien wel zo meewerkend om een bijdrage te willen leveren in de koffie met gebakpot o.i.d. voor diegenen die gaan schoonmaken.

Verzocht wordt aan iedere bewoner om wekelijks het stukje portiek voor zijn deur mee te nemen met het stofzuigen van zijn eigen huis. En ben je aan het klussen ruim dan ook achter je aan het portiek op zodat er niet allemaal schilfers of zand e.d. ligt, waar andere mensen overlast van hebben.



Tuin(hek)

Het groene tuinhek aan de zijkant / naast zwembad de Zijl wordt opnieuw door Herres op kosten van NUON geplaatst. Dit heeft te maken met de onlangs uitgevoerde noodreparaties.

Het houten tuinhek aan de voorkant wordt rechtgezet en zo nodig gerepareerd.

De Gemeente Leiden wordt aangeschreven over de hoge oeverbegroeiing en de geplante bomen aan de waterkant.

De tuinman wordt verzocht de bomen in de tuin aan de waterkant goed te snoeien.

Bewoners worden dringend verzocht hun oude planten, bierdoppen en peuken in hun eigen vuilnisbak te gooien en niet in de gemeenschappelijke tuin!! We willen tenslotte allemaal een mooi opgeruimde, schone en veilige gemeenschappelijke buitenruimte.



Niet in deze vergadering besproken maar wel op eerdere vergaderingen: maak gebruik van de parkeervakken. Er is geen parkeerprobleem in onze buurt; zet daarom ook niet je auto (half) op de stoep.



Dankzeggingen

De kascontrolecommissie voor hun moeite. Zij geven hun cadeautje met dank door aan meneer Deegenaars voor al zijn werk in en om de flat.

Meneer Emans van VVE beheer was voor de laatste keer op de vergadering omdat hij zijn baan heeft opgezegd bij VVE beheer.



Notulen worden door VVE beheer verstuurd. Dit is de informele versie.

:



Groet,



Wytzia (nummer 31)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.